новини

Технології у виробництво

         14-15 листопада 2018 року завідувач проектно-конструкторського відділу Володимир Олександрович  Боярчук взяв участь у відкритті першого на Закарпатті заводу з виробництва палинки – міцного алкогольного напою на основі плодово-ягідної сировини. Підприємство розташовано біля м.Ужгород.

Докладніше

 

Відбулось чергове засідання Вченої науково-технічної ради ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод» головною темою якого був розгляд та затвердження результатів науково-дослідної роботи: «Розробити Зміни до чинних  ДСТУ 4181:2003 «Спирт етиловий ректифікований і спирт етиловий-сирець. Правила приймання і методи випробовування» та ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови»»...

Докладніше

 


Важлива вершина наукового Олімпу

Спеціалізована вчена рада К 26.378.01 Інституту продовольчих ресурсів НААН прийняла рішення щодо присудження наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння завідувача  відділом технології продуктів бродіння та мікробного синтезу Процан Наталії Вікторівні на підставі публічного захисту дисертації «Удосконалення технології спиртової бражки з жита»...

Докладніше


Вийшла з друку наукова стаття 

Вийшла з друку наукова стаття "Особливості обліку спирту етилового денатурованого"  авторів: Кизюн Г.О., Міщенко О.С., Бей Р.В., Олійник С.І., Можаровська А.А. у науковому фаховому виданні «Цукор України», № 3(145) за 2018 р, С. 9 – 11. 
У статті наведено особливості обліку спирту етилового денатурованого та  визначення істинного значення об’ємної частки етилового спирту з урахуванням вмісту денатуруючих добавок.

З повним текстом статті можна ознайомитися за посиланням >


 

 Висока оцінка діяльності Технічного комітету ТК 64 "Спиртогорілчані вироби. дріжджі"
Національним органом стандартизації UAS

У рамках тижня метрології та стандартизації, Національним органом стандартизації UAS ДП «УкрНДНЦ» була проведена IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку», у якій взяла участь відповідальний секретар Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», учений секретар ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод» Олійник С.І

Завантажити

Оголошення про чергове засідання ТК 64 "Спиртогорілчані вироби, дріжджі"

Запрошуємо членів ТК 64 "Спиртогорілчані вироби, дріжджі" взяти участь у черговому засіданні комітету, яке відбудеться 25 жовтня 2018 року о 10-00 за адресою: м.Київ.пров. Марка Безручка (Бабушкіна) 3, ДНУ "УкрНДІспиртбіопрод", актова зала.

Докладніше


Актуальні питання у сфері стандартизації обговорено на загальних зборах ГО «Рада ТК»

 26 липня 2018 року повноважний представник – відповідальний секретар «Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», учений секретар ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод», к.т.н. Олійник Світлана Іванівна взяла участь у загальних зборах Громадської організації «Рада технічних комітетів стандартизації України (ГО «Рада ТК»).

Докладніше


 Оцінка невизначеності вимірювань під час практичної роботи Центру контролю якості продукції ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»

 17-18 липня 2018 р. в рамках науково-практичного семінару «Оцінка невизначеності вимірювань в хімічному аналізі», проведеного ТОВ «Стандарти. Технології. Розвиток+», завідувач відділу фізико-хімічних досліджень та Центру контролю якості продукції ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»  Чумак Юлія Вікторівна підвищила кваліфікацію по курсу, присвяченому оцінці невизначеності вимірювань, що є обов'язковою для випробувальних лабораторій, акредитованих згідно ISO / IEC 17025.

Докладніше


 Зміна 2 до ГСТУ

ПОВІДОМЛЕННЯ                                                                                                                                                                                                                                                                                                  про розроблення першої редакції проекту Зміни № 2 до галузевого стандарту

1 Позначення та назва проекту Зміни № 2 до галузевого стандарту
Зміна № 2 ГСТУ 46.045–2003 «Зерно. Методи визначення умовної крохмалистості».                                      Строк  подання коментарів до 03.09.2018 року.   


 

Попереній розгляд дисертаційної роботи

30 травня 2018 року в ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод» в рамках розширеного засідання Вченої науково-технічної ради та відділів технології продуктів бродіння і мікробного синтезу, масообмінних технологій, технології напоїв та фізико-хімічних досліджень відбувся науковий семінар.

Здобувач наукового ступеня кандидата технічних наук, завідувач відділу технології продуктів бродіння і мікробного синтезу інституту Процан Наталія Вікторівна представила закінчену дисертаційну роботу за темою «Удосконалення технології спиртової бражки з жита».

Докладніше

Відбулось чергове засідання Спеціалізованої дегустаційної комісії

24 травня 2018 р. у ДНУ «УкрНДІспиртбіоипрод» відбулось чергове засідання Спеціалізованої дегустаційної комісії підприємств виробників спирту та лікеро-горілчаної продукції з оцінки якості спирту, горілок, горілок особливих, лікеро-горілчаних та алкогольних напоїв.

Спеціалізованою дегустаційною комісією (СДК) проведено органолептичну оцінку якості лікеро-горілчаної продукції, яка пропонується для поставлення на виробництво підприємствами і суб’єктами господарювання незалежно від форм власності.

Усі члени СДК підтвердили високий рівень представлених зразків горілок, горілок особливих, лікеро-горілчаних напоїв та одноголосно рекомендували їх до випуску.

Водночас на засіданні СДК було обговорено нагальні питання щодо вимог чинних нормативних документів на лікеро-горілчану продукцію, необхідності внесення до них змін, а також наявні проблеми виробничої сфери.